Flyttstädning vad ingår?

Flyttstädning, ett ord som kan framkalla både lättnad och stress. Det är en nödvändig del av flyttprocessen, men det kan vara en stor uppgift att ta itu med. Varför är det så viktigt? Jo, en ordentlig flyttstädning säkerställer att din gamla bostad är ren, fräsch och redo för de nya invånarna. Dessutom kan en väl utförd flyttstädning hjälpa till att undvika eventuella konflikter med framtida hyresgäster eller köpare.

Vad ingår i en professionell flyttstädning?

När du anlitar en professionell städfirma för flyttstädning, kan du förvänta dig en grundlig rengöring av hela din bostad. Detta inkluderar alla rum och utrymmen, från köket till badrummet, sovrummen, vardagsrummet och hallen. Men vad innebär det egentligen i detalj?

I köket innebär det att allt från spisen till diskbänken, skåpen och vitvarorna rengörs noggrant. I badrummet innebär det att alla ytor, skåp, fogar, badkar och duschkabiner rengörs noga. Golvbrunnar ska rengöras, och även golv och vägg bakom badkar ska rengöras.

Men det slutar inte där. Även lister, dörrar, trösklar, vägguttag, strömbrytare, element, fönsterbänkar och synliga ventiler ska rengöras. Om det finns förråd, garage, balkong, uteplats eller tomt som hör till bostaden ska även dessa lämnas i gott skick.

Vad ingår inte i flyttstädning?

Det är viktigt att notera att det finns vissa saker som inte ingår i en standard flyttstädning. Till exempel, städfirman rengör inga ytor utomhus och utför inte trädgårdsstädning. Städfirman tar inte heller bort spikar och krokar från väggar, tvättar inte tak och väggar och kör inte bort sopor eller återvinning.

Men oroa dig inte, många gånger går det att köpa till extratjänster utöver den ordinarie flyttstädningen. Det kan till exempel handla om fönsterputsning eller rengöring av en inglasad balkong.

Planering och förberedelse inför flyttstädning

Planering och förberedelse är nyckeln till en framgångsrik flyttstädning. Innan städfirman kommer, finns det vissa saker som du behöver göra. Till exempel, alla möbler behöver vara borta från bostaden när flyttstädningen utförs. Kyl och frys ska rengöras och om frysen inte frostar av sig själv ska detta göras.

Kostnaden för flyttstädning

Kostnaden för flyttstädning kan variera beroende på flera faktorer, inklusive storleken på din bostad och vilken städfirma du anlitar. Generellt sett, kan du förvänta dig att betala omkring 2 000 kronor efter rutavdrag för en lägenhet på 50–70 kvadratmeter. För större bostadsytor beräknas priset oftast med 25–40 kronor per kvadratmeter.

Att anlita en städfirma för flyttstädning

Att anlita en professionell städfirma för flyttstädning kan spara dig både tid och energi. Men det är viktigt att välja rätt städfirma. När du jämför städfirmor bör du titta på deras priser, tjänster, garantier och kundrecensioner.

Vad gör du om du inte får det du ville från flyttstädningen?

Om du inte är nöjd med flyttstädningen, är det viktigt att du agerar snabbt. De flesta städfirmor erbjuder en nöjdhetsgaranti, vilket innebär att de kommer att åtgärda eventuella problem utan extra kostnad. Men kom ihåg, det är du som ansvarar för att flyttstädningen uppfyller alla krav.

Flyttstädning i Tumba

Om du bor i Tumba och planerar att flytta, kan det vara en bra idé att anlita en lokal städfirma för din flyttstädning. Lokala städfirmor har ofta god kunskap om området och kan erbjuda personlig och effektiv service. En flyttstädning i Tumba kan hjälpa dig att göra flyttprocessen smidigare och mindre stressande.

Flyttstädning är en viktig del av flyttprocessen. Genom att anlita en professionell städfirma kan du spara tid och energi, och du kan vara säker på att din gamla bostad kommer att vara ren och redo för de nya invånarna. Kom ihåg att planera och förbereda inför flyttstädningen, och att jämföra olika städfirmor innan du gör ditt val. Lycka till med din flyttstädning!

försöker förstå sig på flyttstädning